Министър-председателят Кирил Петков заминава утре, 17 февруари, за Брюксел, където ще

...
Министър-председателят Кирил Петков заминава утре, 17 февруари, за Брюксел, където ще
Коментари Харесай

Кирил Петков ще участва в среща на членовете на Европейския съвет

Министър-председателят Кирил Петков заминава на следващия ден, 17 февруари, за Брюксел, където ще взе участие в среща на членовете на Европейския съвет. Европейските водачи ще обсъдят обстановката сред Русия и Украйна, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Програмата на българския министър председател ще продължи с присъединяване в Шестата среща на върха сред Европейския съюз и Африканския съюз (АС), която се организира в границите на 2 дни. Форумът на най-високо равнище има за цел да сътвори упорит и насочен към бъдещето алианс с Африка, който може да построи пространство на разцвет и непоклатимост с поддръжката на трансформиращ капиталов пакет. Темата е заложена като предпочитано направление за актуалното Френско председателство на Съвета на Европейски Съюз. Председател на Апелативен съд сега е Сенегал. Пандемията от COVID-19 също ще бъде във фокуса на вниманието на водачите по време на срещата на върха в Брюксел. 

В рамките на форума е осъществяване и на тематични кръгли маси като всяка от тях ще бъде съпредседателствана от страна членка на Европейския и на Африканския съюз. Министър-председателят Кирил Петков ще вземе присъединяване в кръглата маса, отдадена на финансирането за резистентен и приобщаващ напредък. В изявлението си българският министър председател ще изтъкне позицията на страната ни за значимостта на развиването на съдействието с страните от Африканския съюз в границите на Европейски Съюз и в двустранна вероятност. В този подтекст напъните са ориентирани към разширение на комерсиалните връзки и увеличение на капиталовите благоприятни условия.

В Брюксел министър-председателя Кирил Петков ще организира редица двустранни срещи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР